Surt a licitació el projecte per a la construcció de la nova residència a la zona de l’antic quarter de Santiago

Surt a licitació el projecte per a la construcció de la nova residència a la zona de l’antic quarter de Santiago

Surt a licitació el projecte per a la construcció de la nova residència a la zona de l’antic quarter de Santiago

Avui la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears ha publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) la licitació del projecte per a la construcció de la nova residència a la zona de l’antic Quarter de Santiago.

Es tracta d’una fita molt important d’un projecte que vam posar en marxa durant l’alcaldia de na Conxa Juanola, durant el passat mandat.

La nova residència donarà resposta a una de les principals necessitats que té Maó actualment, com és l’atenció a la gent gran. A més, es tracta d’un dels compromisos que vam adquirir des del primer dia a l’equip de govern de l’Ajuntament de Maó.

En aquest sentit, Conxa Juanola ha explicat que l’any 2015, quan Ara Maó va obtenir l’Alcaldia, es va poder constatar de primera mà la manca de places per a gent gran a les dues residències que hi ha a Maó.

Juanola també ha recordat que “des de l’Ajuntament vam posar a disposició del Govern balear alguns terrenys que encara no tenien els usos definits i la possibilitat d’emprar una part dels quarters de Santiago per destinar-los a residència geriàtrica. Va ser complicat convèncer-los de la necessitat de la inversió, i per això ara esteim molt contents, perquè en un termini relativament curt podrem veure aquesta obra realitzada i podrem donar cobertura social a la gent gran que tant ho necessita”.

Creació de 120 places per a persones grans amb dependència

Aquest nou equipament permetrà la creació de 120 places per a persones grans amb dependència i la construcció d’un nou aparcament subterrani en aquest entorn.

El cost total del projecte és de 10.374.954 euros i el període per a presentar sol·licituds acaba el dia 12 de maig.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Maó ha cedit part del solar per construir aquest edifici, que passarà a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears. El consistori aportarà, també, 605.313 euros, que serviran per habilitar un aparcament subterrani en aquest entorn.

El cost total del projecte es divideix de la següent manera: 229.110 euros per a les demolicions prèvies, 9.255.085 euros per a la construcció de la residència i 890.758 per a l’estructura de l’aparcament.

La conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears assumeix el 90,31% del pressupost a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, concretament 9.369.640 euros. En aquesta xifra s’hi han de sumar 586.242 euros més per finançar la redacció dels projectes i les direccions d’obres. El Consell de Menorca un 3,86%, 400.000 euros.

El solar té una superfície de 6.876 m² i l’edifici de la Residència té una superfície construïda 6.803,05 m², repartits planta baixa, dues plantes pis i aparcament de servei. A més, es contemplen 2.711,84 m² que podran ser utilitzats en un futur per a aparcament municipal.

No Comments

Post A Comment