Tancat el nou finançament per al Conservatori

Tancat el nou finançament per al Conservatori

Revindicam l’acord de construcció del Conservatori de Música de Menorca a la Sala Augusta, un servei educatiu que es troba en una ubicació molt adequada gràcies a la seva proximitat amb l’estació d’autobusos i de bosses d’aparcament com es Freginal o sa Sínia Costabella. Es tracta d’una resposta de pes a una qüestió històrica, al qual hem arribat gràcies al convenciment polític que ha possibilitat l’acord institucional, el compromís ferm i un finançament definit.

La nova seu suposarà a més la recuperació d’un edifici en desús, així com la dinamització de la barriada. En aquest sentit, aquesta actuació suposa una aposta més per un model de ciutat que pretén recuperar zones del municipi, així com espais històrics per modernitzar-los. L’objectiu final és convertir la ciutat en un lloc més amable, pensada per viure-hi amb qualitat. A la vegada, també alliberam espai per poder donar un millor servei a les escoles municipals.

D’una altra banda, Ara Maó subratlla que l’aportació municipal només suposa el 18,8 per cent del cost total de la infraestructura, que és de 7.899.068 euros. En concret, aquesta aportació es dividirà en quatre pressupostos, de forma que en 2019 es destinaran 500.000 euros a aquest concepte i 333.333 euros, els anys 2020, 2021 i 2022.

En paraules de Jordi Tutzó,regidor d’Hisenda i membre d’Ara Maó, “arribam al final de 2019, amb l’aportació pel conservatori inclosa, amb un endeutament de l’11 per cent, molt enfora del 38 per cent de 2015”.

L’edifici seguirà essent municipal, amb cessió per usos del Conservatori definida per conveni. En aquest punt es troba la principal diferència amb els conservatoris de Palma o Eivissa, que són propietat del Govern.

“Podrem utilitzar l’espai quan ho necessitem, a diferència d’Eivissa i Palma, que tenen un reglament de preus per cedir i llogar la sala”, ha explicat per la seva part la candidata d’Ara Maó, Conxa Juanola.

No Comments

Post A Comment