Teatre infantil: model de ciutat educadora

Teatre infantil: model de ciutat educadora

El Festival de Teatre Infantil marca una fita important en els esdeveniments culturals i alhora educatius de Maó. I ho és per diferents motius.

L’aposta que representa aquest festival va encaminada al plantejament de la cultura com un dels eixos vertebradors de la nostra societat. I quina millor aposta que fer-ho específicament per al públic més jove, el futur de la societat, el que serà l’espectador i consumidor de cultura. Així, l’edició d’enguany, que serà dels dies 10 a 14 de maig, representa una aposta de qualitat tant per les obres (algunes tenen el premi nacional de teatre del Ministeri de Cultura) com pel plantejament. Tal i com es va fer l’any passat, les representacions no són només al Teatre Principal, sinó que hi ha obre que també es duen a les escoles infantils o a altres escenaris, conjugant així la finalitat cultural i educativa. No perdem de vista el plantejament que fèiem nostre quan dèiem voler “recuperar totes les dimensions de la cultura com a bé públic” i entendre “la cultura com a element de cohesió, al servei d’una societat crítica i com a base de la dinamització econòmica del municipi”.

I també és una fita important perquè és una aposta clara del govern municipal. La recuperació del Festival Infantil ve després de veure com l’anterior ajuntament el liquidava i el 2012 en feia la darrera edició, abans de tornar-se a recuperar el 2016 per la convicció de la seva importància. El festival, així, arriba a la VI edició, amb el convenciment de la seva consolidació.

No Comments

Post A Comment