Un any

Un any

De molta feina. Des del passat 25 de maig de 2015, any de canvis en moltes institucions, que demanaven una nova manera d’abordar les qüestió pública, la perspectiva d’Ara Maó és la de voler continuar amb la feina encetada. Eren moltes les qüestions a abordar, i la força que havia duit la nostra formació, acompanyada per tanta gent que es va mobilitzar per fer tot açò possible, va ser la que va possibilitar aquest canvi tan il·lusionador. Les primàries per elegir la nostra candidata i tota la resta de llista electoral, la confecció d’un programa electoral participat amb gent de tots els sectors, les recollides d’avals, les reunions i reunions per organitzar-ho tot, les ganes de canvi que es respiraven als carrers, una gran feinada que es va veure recompensada en una gran nit electoral que va ser la culminació de tot aquest procés. Ho recordam amb alegria. I estam molt agraïts amb tothom que ho va fer possible.

Però el camí no és tan fàcil com sembla. Tots n’hem après a base trobar-nos de cara amb una realitat tossuda, amb les dificultats en molts aspectes: la complexitat d’una administració i el seu funcionament, la feblesa de molta gent en situació precària com a realitat invisible de la ciutat, els equilibris pressupostaris, l’acció dura de l’oposició (més enllà del seu paper legítim i necessari de control del govern), la necessitat i alhora dificultat dels consensos. I tot açò necessita constància i molta feina. I en aquesta tasca estem. Des de la humilitat però també des de la responsabilitat amb tanta gent i tantes qüestions. Aquest és el nostre deure i en aquest camí pretenem trobar tothom. A la fi, mai no deixam d’aprendre res, en aquesta vida, com no deixam d’aprendre, al si de les institucions, a l’Ajuntament. És un aprenentatge constant, complicat a voltes, complex sempre, i satisfactori moltes vegades, quan veus que les decisions preses tenen una visibilitat i un profit per part de la població. En aquests moments sents que la responsabilitat encomanada és gran, i que la resposta que s’hi ha de donar ha de tenir en compte moltes coses i que el que fas ho fas de cor, encara que moltes vegades has de deixar de banda alguns interessos. Aquest és l’art de la política: valorar quins són els elements a prioritzar, sospesar totes les conseqüències, aplicar amb valentia allò que creus que és el millor, procurar aplicar el bé comú.

Així, hem iniciat i tirat endavant tota una sèrie de polítiques que són les que hem considerat que eren les que necessitava la nostra ciutat i la seva gent: allò que ens ha donat el nostre particular camí, el nostre sentit. Ara, hem de seguir fent molt feina, perquè n’hi ha molta per fer. I cal plantejar nous elements que baratin de fons més estructures, perquè millorar la societat i la gestió de la comunitat vol canvis profunds que es fan amb constància. Nous canvis de fons en la forma de gestionar l’aigua, en la gestió dels residus, en l’oferta cultural com a element valuós a coordinar i posar en valor, en la mobilitat del municipi, són reptes que hem de seguir treballant. I per açò farem feina.

No Comments

Post A Comment