Un decret que genera preocupació

Ara Maó reb mab preocupació el decret del Govern de les Illes Balears

Un decret que genera preocupació

Des d’Ara Maó rebem amb preocupació l’anomenat ‘Decret llei de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa’, aprovat ahir pel Govern de les Illes Balears.

Entre altres mesures, el decret permet als hotels augmentar la superfície fins a un 15% sense llicència urbanística, i exonera les noves sol·licituds de reforma “del compliment dels paràmetres de planejament territorial, urbanístics i turístics que n’impedissin l’execució”.

Amb un marcat caràcter liberal, el decret rebaixa les condicions de control del creixement, un fet que pot tenir conseqüències negatives per a la conservació del territori, i que xoca frontalment amb les estratègies basades en la sostenibilitat que s’han impulsat els darrers anys a Menorca, com la revisió del PTI o l’Estratègia Menorca 2030.

Com hem assenyalat repetidament, davant la crisi de la Covid-19 no podem tornar a repetir les velles receptes, ni tampoc els errors de la crisi del 2008. Ara tenim l’oportunitat de reorientar el nostre model econòmic, que no pot continuar basat en el consum del territori i el monocultiu turístic, com aquesta crisi ha tornat a evidenciar.

Ara més que mai, cal apostar de manera ferma i valenta per un nou model que permeti fer front als reptes del canvi climàtic, basat en la sostenibilitat i la diversificació. Lamentam constatar que algunes mesures d’aquest decret van en la direcció contrària.

1 Comment
 • Gonzalo Palacios
  Posted at 10:03h, 15 maig Respon

  O sea que nos la colaron.
  ¿Y solo “lamentamos”…?
  Vaya.
  ¡Que autentico desastre!

Post A Comment