Un vergonyós acord

Un vergonyós acord

Conscient del seu patrimoni espiritual i moral, la Unió està fundada sobre els valors indivisibles i universals de la dignitat humana, la llibertat, la igualtat i la solidaritat, i es basa en els principis de la democràcia i de l’Estat de Dret. En instituir la ciutadania de la Unió i crear un espai de llibertat, seguretat i justícia, situa la persona en el centre de la seva actuació.

Encara que les darreres notícies ens desdibuixin i descol·loquin, aquest fragment forma part del preàmbul de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. Aquesta mateixa que ha de signar un acord amb l’Estat turc per centifugar l’onada de centenars de milers de persones refugiades.

Ara Maó vol manifestar públicament el rebuig a l’acord signat entre la Unió Europea i l’Estat turc. En aquest acord es posen les bases per aturar allò que en diuen “les rutes del tràfic il·lícit de persones”. Cosa que suposa, a la pràctica: evitar que les persones que fugen de la guerra i la misèria trepitgin sòl europeu amb l’increment de les operacions de control de fronteres exteriors amb la participació militar de l’OTAN; acordar l’expulsió a Turquia d’aquells que tot i així puguin arribar a les illes gregues jugant-se la vida a la Mediterrània; i bloquejar la ruta dels Balcans cap al nord d’Europa que el 2015 van utilitzar 900.000 persones.

Així, lluny de potenciar una sortida a la greu crisi humanitària que s’està patint arran de la desastrosa situació viscuda a orient mitjà, la Unió Europea, suposada garant dels drets humans, signa un vergonyós acord amb Turquia per centrifugar l’onada de centenars de milers de persones, que són tractades pràcticament com a bestiar.

Aquells que creiem en la democràcia i la solidaritat com a dret fonamental de la nostra societat, i de la qual institucions com la europea han fet bandera, no podem sentir altra cosa que vergonya. Així, Ara Maó, des del nostre petit espai municipal, vol aixecar la veu perquè les nostres més altes institucions reaccionin davant aquesta barbàrie.

No Comments

Post A Comment