Una nova passa cap a una mobilitat més sostenible, segura i amable amb les persones

Una nova passa cap a una mobilitat més sostenible, segura i amable amb les persones

Fa uns dies va tenir lloc la darrera reunió de la Mesa de Mobilitat, un òrgan de participació que l’Ajuntament va posar en marxa fa dos anys amb l’objectiu de dur a terme un ampli procés de debat per tal d’establir el marc per a unes noves pautes de mobilitat a la ciutat.

Aquesta primera fase de debat ha servit per elaborar una diagnosi de la mobilitat a Maó, determinant els punt forts i febles, i definint les propostes d’actuació i els objectius que cal assolir per pacificar la ciutat i el municipi.

Durant aquest procés han tingut lloc una sèrie de reunions amb entitats i col•lectius, com transportistes, escoles, policies o la Fundació per a Persones amb Discapacitat, amb els quals s’han debatut nombroses propostes sorgides de la diagnosi, a partir de les quals s’ha elaborat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que ja ha rebut el vistiplau de la Mesa de Mobilitat i properament es durà a aprovació al Ple municipal.

Aquest document servirà com a pla marc per dur terme els canvis necessaris, des de les àrees de Medi Ambient i Mobilitat, coordinades per Conxa Juanola i Manolo Lora, per tal de pacificar la ciutat i aconseguir que Maó sigui un municipi més tranquil i amable amb les persones, i també una ciutat més educada, eficient i amb una millor qualitat de vida per als ciutadans i ciutadanes.

Millores de la seguretat a Sant Climent i la Via Ronda

Durant l’estiu, des de l’àrea de Mobilitat es va dur a terme la instal•lació de tres passos de vianants elevats, anomenats coixins berlinesos, al nucli de Sant Climent, que han servit per reduir la velocitat dels vehicles que circulen pel carrer principal de la població i donar una major visibilitat als vianants, augmentant la seguretat d’aquesta via urbana.

A més, l’Ajuntament està a punt tancar la compra de dos radars, que serviran per controlar la velocitat a l’entrada de Sant Climent i la Via Ronda, un dels punts més conflictius del municipi.

No Comments

Post A Comment