Ciutat educadora i per la cultura

És clau entendre la cultura com a element cohesionador, al servei d’una societat crítica i com a eina per a dinamitzar la ciutat a nivell econòmic. Un pla de gestió és necessari per tal d’assegurar que els equipaments existents es coordinen i uneixen esforços, que les entitats són valorades i que es dibuixa un futur cultural ric, respectuós amb el patrimoni i la llengua i, on tots tenen cabuda.

Volem vehicular a través de la cultura el respecte a la identitat pròpia i preservar els trets diferencials (patrimoni, llengua i els valors intangibles propis) alhora que es valora una identitat complexa i diversa com la nostra.

Fites

Ca n’Oliver

La dinamització d’aquesta antiga casa de la família Oliver, no només com a museu sinó com a dinamitzador cultural d’exposicions temporals i com a espai de debat i realització de múltiples activitats de diferent àmbit, han fet d’aquest espai com un de referència.

Sala de Sant Antoni

L’antiga ermita de Sant Antoni a s’Arraval, convertida durant molts anys en la Sala d’exposicions de Sa Nostra, acull diferents activitats, ara que és gestionada directament per l’Ajuntament per fer-hi diferents activitats artístiques, culturals o de debat social i formatiu.

Teatre Principal

Dinamització de la programació i creació, mitjançant concurs oposició de mèrits, de la figura tècnica de la gerència.

Conservatori

Després de molts anys, el Conservatori tindrà una nova seu a la Sala Augusta, bé al centre de la ciutat, amb les condicions necessàries que requereix un centre d’aquestes característiques. Donam també ús a una sala important per Maó, que havia quedat abandonada. S’incrusta de ple en el nostre model de ciutat educadora.

Illa del Rei

Nou pla d’usos per a l’illa que defineix estratègicament totes les activitats i les entitats que hi participen. La futura creació d’una galeria d’art de reconeixement internacional és de gran importància.