Campanya ‘Maó antimasclista’, per una ciutat lliure de violència contra les dones

L'Ajuntament de Maó posa en marxa la campanya Maó antimasclista

Campanya ‘Maó antimasclista’, per una ciutat lliure de violència contra les dones

El passat divendres, vam presentar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament la campanya ‘Maó antimasclista’, amb la qual volem avançar cap a un model de ciutat lliure de violència de gènere.

Durant la presentació, el regidor d’Igualtat, Antoni Carrillos, va explicar que “el que volem amb aquesta campanya és avançar cap a un municipi lliure de violències masclistes, on totes i tots puguem gaudir de l’espai públic amb llibertat i desenvolupar-nos en igualtat, així com créixer lliures de violències”.

D’aquesta manera, sota el paraigua de la campanya durant els mesos vinents es duran a terme debats, xerrades i taules rodones, en les quals es debatrà sobre temes com la pornografia, la prostitució, la conciliació laboral o els drets del col·lectiu LGTBIQ.

Activitats i materials adreçats als joves

La campanya té l’objectiu d’implicar tota la ciutadania en la lluita contra el masclisme, i s’adreça especialment als joves. En aquest sentit, la regidoria de Joventut farà feina amb els agents de coeducació per tal de dur a terme activitats als centres educatius.

Per altra banda, també s’han creat una sèrie d’animacions reivindicatives que seran distribuïdes, especialment, per xarxes socials, per tal d’arribar a la població més jove. També s’han elaborat diferents elements de marxandatge, com camisetes o bosses amb el lema de la campanya, que seran distribuïts a mesura que se celebrin els diferents actes.

Lluitam contra el masclisme des de l’àmbit local

L’àmbit local és on es desenvolupa la vida quotidiana de les persones, i és des d’on millor es poden percebre les desigualtats existents entre dones i homes, i valorar com afecten la vida de les persones.

Les violències masclistes són una de les principals problemàtiques estructurals que patim a les nostres societats i constitueixen la manifestació de la discriminació i la situació de desigualtat esdevinguda en el marc del sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones, que se sustenta en el sistema patriarcal.

No es tracta d’un problema d’agressions individuals, sinó d’una violència estructural contra les dones i contra les persones que no responen a la masculinitat hegemònica, en un ordre que subordina i menysté els cossos i tot el que s’associa a la feminitat.

L’anàlisi del poder i els privilegis socials basats en el sistema sexe-gènere ens permet identificar i detectar com es construeixen les relacions abusives o violentes. Veure de manera clara les causes i les conseqüències d’aquesta violència ens permet abordar aquesta problemàtica des d’una perspectiva integral, que defugi els reduccionismes i ens apropi a una mirada més conscient i comprensiva del fenomen.

‘Maó antimasclista’ és una campanya ideada per lluitar, de manera transversal, contra les violències masclistes que pateixen les dones i els homes, infants, joves o persones majors del municipi.

L’objectiu és garantir un municipi lliure de violències masclistes, on totes i tots puguem gaudir de l’espai públic en llibertat, desenvolupar-nos en igualtat i créixer lliures de violències.

Considerant que Maó és Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància, té més rellevància que mai treballar per la igualtat efectiva, per educar a les generacions del futur en igualtat.

La campanya s’adreça a la ciutadania del municipi de Maó, resident o de pas, i tant a aquelles persones que reben violències com les que les exerceixen.

La creació d’una consciència col·lectiva del problema – i la capacitat de saber identificar les violències – ens permetrà poder actuar ràpidament i prevenir que es reprodueixin i perpetuïn.

No Comments

Post A Comment