S’aproven noves tarifes per incentivar l’estalvi d’aigua i per fer que la majoria de consumidors paguin menys

L’ajuntament ha presentat avui el nou sistema de tarifació de l’aigua. Segueix l’esperit que Ara Maó ha plantejat sempre: en el programa electoral, en les xerrades i jornades obertes al públic que hem fet, a partir del debat, i les recomanacions tècniques.

Amb aquest nou plantejament, es davalla el preu de l’aigua en els trams més baixos (la majoria), mentre que s’apugen els trams més alts, aquells que gasten més. En definitiva, paga més qui més gasta, a la vegada que es crea un incentiu per estalviar aigua.

Tot i que per part d’alguns mitjans s’ha remarcat bàsicament la pujada dels trams més alts (que són els grans consumidors), hem d’observar quina és l’afectació real de les factures del consum d’aigua, la majoria de casos ben poc significant.

Us enllaçam la nota de premsa de l’Ajuntament, que detalla més a fons la qüestió.

http://www.ajmao.org/publicacions/verpub.aspx?Id=11605

Posted in Informacions and tagged , , , , , .

2 Comments

  1. En serio, si el agua ni siquiera se puede beber, ni cocinar encima cuando te duchas te pica todo el cuerpo. Deberian optimizarla y luego pensar en cobrarla.

  2. Gràcies pel teu comentari. En tot cas, aquesta proposta de l’ajuntament planteja davallar el preu de l’aigua en els trams més baixos. S’augmenta el preu en els consums més alts. Es tracta de potenciar l’estalvi de l’aigua. Segons quin consum tenguis, és ben probable que la teva factura davalli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *